JAGODIČEVJE IN DRUGO SADJE

   

  • Zamrznjeno jagodičevje: borovnice, jagode, robide, maline, brusnice, črni in rdeči ribez, aronija in drugo sadje. Sadje je IQF kvalitete (I. razred). Uporablja se za sadne pripravke, marmelade, džeme kot tudi za proizvodnjo koncentratov za sokove, sadne kaše ali barvila. Pakiranje je lahko v 25 kilogramskih papirnatih vrečah s PE podlago ali v 10 kilogramskih kartonih s PE vrečami.
  • Zamrznjeno posušeno jagodičevje: borovnice, jagode, robide, maline, brusnice, črni in rdeči ribez, aronija in drugo sadje. Sadje je IQF kvalitete (I. razred).
  • Sadni koncentrati se pridobivajo predvsem iz sokov svežega ali globoko zamrznjenega sadja. Stopnja Brix je od 40 do 65 Bx. Pakiranje je lahko aseptično, v sodih, kartonih ali cisternah. Koncentrati se uporabljajo v industriji pijač ter konditorski in pekovski industriji.
  • Sadne pulpe in koncentrati sadnih kaš; pulpa je narejena iz sadnih kaš z možnostjo dodatka koščkov sadja. Koncentrati sadnih kaš so narejeni iz sadnih kaš z izločitvijo naravno prisotne vode. Uporabljajo sev konditorski, pekovski in mlečni industriji kot tudi za sadne pripravke, marmelade in džeme.