STEKLENA EMBALAŽA

 
Vitamed nudi različne vrste steklene embalaže iz cevnega in litega stekla za farmacevtsko industrijo kot tudi druge industrije.


Cevno steklo sodi v prvi hidrolitski razred in je izdelano iz borosilikatnega stekla, ki ima najboljše karakteristike v smislu kemične odpornosti in stabilnosti zdravila. Lito steklo, ki sodi v drugi in tretji hidrolitski razred pa je izdelano iz natrijevo-kalcijevega stekla. 

Steklena embalaža je običajno v nevtralni barvi, v rjavi barvi pa se uporablja za preparate občutljive na UV žarke. Poleg standardne embalaže naši proizvajalci izdelujejo tudi široko paleto steklene embalaže po naročilu na zahtevo kupca. Embalaža poleg tehnoloških lastnosti, nudi tudi funkcionalno obliko kot na primer, da je otroku varna (“child-proof”), starejšim prijazna (“senior friendly”) ali da ima prepoznavno obliko. 

 

Vse stekleničke vam lahko ponudimo tudi v kompletu s pripadajočimi plastičnimi ali aluminijastimi pokrovčki ter gumijastimi zaporkami. Več informacij najdete na naših spletnih straneh. 

Ponudimo lahko tudi stekleničke in drugo stekleno embalažo za industrijo pijač ter prehrambeno in kozmetično industrijo kot tudi namizno steklo ter ročno izdelane steklene izdelke.

 

 

Cevno steklo 

 

Vitamed nudi celoten asortiman cevnega stekla različnih velikosti:

 

 • Vijale: z ali brez navoja, od 1 do 100ml
 • Ampule: z odprtim vratom (tip B ali C) ali zaprtim vratom (tip D), od 1 do 25ml, z ali brez barvnega obročka
 • Injekcijske brizge: z ali brez igle, od 0,5 do 20ml
 • Kartuše: za inzulin, anestetike in biotehnične preparate
 • Napolnjene injekcijske brizge: z ali brez igle, od 0,5 do 2,5ml


Vitamed predstavlja znanega italijanskega proizvajalca steklene embalaže Ompi, ki sodi med vodilne na trgu v proizvodnji cevnega stekla. Ompi je del korporacije Stevanato Group, ki sodi med vodilne svetovne proizvajalce steklene embalaže in strojev za proizvodnjo cevnega stekla. Za ukrajinski trg dobavljamo stekleno embalažo njihovega proizvodnega obrata Medical Glass, ki se nahaja v Bratislavi na Slovaškem. 

Proizvodnja je skladna z GMP in ISO standardi. Vsa steklena embalaža je pakirana v čistih prostorih in kontroliranem okolju.

 

 

Lito steklo 

 

Nudimo obsežen izbor embalaže iz litega stekla za farmacevtsko industrijo v različnih dimenzijah:

 

 • Stekleničke za sirupe: z različnim vratom, od 50 do 1200ml
 • Stekleničke za antibiotike in inzulin: od 5 do 100ml
 • Stekleničke s kapalko: z različnim vratom, od 10 do 100ml
 • Stekleničke za tablete: z različnim vratom, od 15 do 200ml
 • Steklenice za infuzijo: z različnim vratom, od 50 do 1000ml
 • Ostalo: stekleničke za razpršila, otroške stekleničke, stekleničke za reagente, vsebnike za mazila idr.

 

Embalažo iz litega stekla, ki jo nudi Vitamed, proizvajajo svetovno priznani proizvajalci steklenih izdelkov za farmacevtsko industrijo.


Vsi proizvajalci sledijo GMP in ISO standardom. Njihovi izdelki so pakirani v čistih prostorih in kontroliranem okolju.